dansktagisolering lille top
5 stjerner
hulmur dansktagisolering

Hulmursisolering

En nem og økonomisk måde at efterisolere din bolig på
Hulmursisolering er den letteste vej til energibesparelser og øget komfort, fordi din bolig bliver nemmere at varme op. Med denne efterisolering af dine hulmure vil du opleve stor effekt – også på varmeregningen. Hulmursisolering kan foretages ved at tage enkelte mursten i ydermuren ud, eller ved at bore huller i fugerne og blæse isoleringsmateriale ind i hulrummet mellem yder- og indervæg. En forundersøgelse kan afgøre, hvor meget plads der er, og om murværket er egnet til hulmursisolering. Ved at vælge papirisolering får du en holdbar løsning, der også modvirker skadedyr. Fordelen ved papiruld er, at det ikke falder sammen som andre isoleringsformer, der kan miste op til 30 procent af deres volumen og dermed effekt. 

3 gode grunde til at få hulmursisoleret din bolig
- Spar årligt 4.000-5.000 kroner på varmeregningen og tjen din investering hjem på et par år
- Slip for træk og kuldebroer i boligen, der bliver nemmere at opvarme
- Få både energitilskud og håndværkerfradrag

3 gode grunde til at vælge Dansk Tag & Isolering
- Slip for gener, vi hulmursisolerer fra ydersiden af bygningen
- Attraktive priser og professionel kvalitet
- Tryghed for uddannet faglærte håndværkere. Vi har over 12 års erfaring med hulmursisolering

Udfyld formularen og få din pris på en hulmursisolering med det samme
Antal m2 bolig(*)
Skal udfyldes

Vælg din opvarmningsform(*)
Invalid Input

Navn(*)
Skal udfyldes
E-mail(*)
Skal udfyldes
Telefon nr.(*)
Skal udfyldes
Skriv dit post nr.(*)
Du mangler at udfylde dit post nr.

Hvor meget isolering har jeg i hulmuren?
Hvis du er usikker på, hvor meget isolering, der er i dine ydervægge – eller om de er tomme, så kommer vi gerne ud og laver et tjek. Med en hulmurskikkert giver vi dig hurtigt et overblik over, hvor meget isolering, du har behov for til at stoppe træk og kolde vægge.

Kan isolering øge værdien af min bolig?
Hvis du går med tanker om at sætte dit hus til salg, så tager en hulmursisolering sig godt ud i energimærkningen. Du kan øge prisen på din bolig med små midler.

Hvad er papirisolering?
Papirisolering eller papiruld er et isoleringsmateriale, der fremstilles af aviser, som rives i små stykker til granulat. Vi blæser det ind i hulmuren eller på loftet i kombination med opsætning af vindplader for optimal ventilering. Papirisolering fås også som plader. 

Papirisolering er tilsat salte, eksempelvis borax, borsyre og aluminiumhydroxid, der gør materialet mindre brandbart. Ud over at tilsætningsstofferne forhindrer papirisoleringen i at brænde, reducerer de også risikoen for svamp og andre mikroorganismer, der kan føre til råd. Derudover vil skadedyr som rotter og mår ikke opholde sig længere tid i papirisoleringen, fordi de tilsatte salte virker udtørrende og er ubehagelige for dyrene. Vi har nøje udvalgt den papirisolering, vi benytter, der selvfølgelig opfylder EU’s grænseværdier. 

Tilskudsordninger:
Vi er opdateret på alle tilskudmuligheder, og hjælper/vejleder dig med ansøgninger om tilskud.

 

Hvorfor hulmursisolere?

Bor du i et ældre hus eller en ældre ejendom, risikerer du at betale udgifter til et større varmetab. Mange ældre bygninger formår ikke at holde varmen inden for husets murer, hvilket påvirker både økonomi og indeklima negativt.

Desuden udleder vi unødvendig CO2, når vi populært sagt ”fyrer for gråspurvene”, hvilket naturligvis er et udtryk for ringe energieffektivitet, hvor varmen siver ud i det fri gennem ydervæggen.

Heldigvis findes der en relativt enkelt løsning: du skal have en energirenovering.

Energirenovering – en genvej til besparelser og bedre indeklima

Når vi taler om ældre huse, skal vi faktisk ikke længere tilbage end til 1980’erne. Her byggede man mange huse med hulmur. Hulmuren er et udtryk for, at der er et tomt rum mellem den inderste og yderste væg, hvilket resulterer i to uheldige omstændigheder:

Som nævnt siver varmen ud på grund af den manglende isolering, og så opstår der desuden lettere træk og kuldestråling – igen på grund af den manglende isolering, der giver det kolde nordiske klima adgang til vores hjem.

Løsningen er derfor isolering i hulmursområdet – en såkaldt hulmursisolering, der sikrer en mere effektiv udnyttelse af energien samt et bedre indeklima at færdes i.

Ikke alle typer hulmursisolering er lige gode

Selvom din bolig muligvis allerede er hulmursisoleret med f.eks. Leca eller skum, er det ikke nødvendigvis en isolering, du længere har glæde af. Denne type materialer kan nemlig synke sammen eller blive nedbrudt, hvilket efterlader store, bare områder i hulmuren. Det betyder også, at der pludselig er områder, der slet ikke er isoleret. Og da materialet fortsat kan svinde ind, bør det derfor fjernes og erstattes med moderne, effektivt papirisolering.

Papirisolering i hulmuren

Førnævnte isoleringseksempler med Leca eller skum hører de ældre metoder til. Men i dag findes der stadig ikke en endegyldig isoleringstype, der kan betragtes som en standard.

Hos Dansk tag & Isolering anbefaler vi dog, at din hulmursisolering udføres med papirisolering, da det har en række unikke fordele.

For det første er det en langtidsholdbar løsning, der ikke pludselig efterlade nøgne områder i hulmuren på grund af svind eller nedbrydning. Som isoleringstype er papirisoleringen ganske enkelt i stand til at holde sin form, modsat andre typer, der volumenmæssigt kan svinde hele 30 % ind. Forestil dig blot hvilke konsekvenser det får på energiforbruget og indeklimaet.

For det andet er papirisolering mindre brandbart og reducerer forekomsten af f.eks. svamp. Dette fordi materialet er udviklet med salte og syrer, der virker brandhæmmende og modvirker råd. Produktionen af papirisolering er dog stadig miljøvenlig, og bortskaffelsen er også miljøvenlig, eftersom materialet er biologisk nedbrydeligt.

Læg dertil at disse salte og syrer – der på ingen vis gør den installerede papirisoleringen til skade for mennesker- gør hulmuren til et ubehageligt område for skadedyr, så skulle du gerne have tilstrækkeligt med grunde til at vælge denne type hulmursisolering.

Husk du kan få hjælp til udgiften

Husk at din hulmursisolering er betragtet som en energiforbedring, hvorfor det er muligt at få tilskud og finansiere arbejdet via håndværkerfradrag, tilskud fra energiselskaberne og/eller et energilån i din bank.

Dansk Tag & Isolering tilbyder at undersøge din bolig gratis og give et tilbud, der er ganske uforpligtende. Vores biler ses ofte i områderne Esbjerg, Aabenraa, Bramming, Haderslev, Ribe og Tønder, men vi kører i mange flere byer end disse – også din.

Ring på 29 46 25 64 og hør meget mere om fordelene ved hulmursisolering.

Billeder fra en Hulmursisolering